17. Aprila 2023.

Dobila parking kaznu – zadržala se u supermarketu 42 minuta duže

Međutim, ima i kupaca koji su zbog toga nezadovoljni jer tvrde da vreme od 60 minuta, koliko se obično određuje kao dovoljno za kupovinu, zapravo nije dovoljno.

To tvrdi i žena iz Minhena koja je kažnjena sa 25 evra jer se u Lidlu zadržala, kako tvrdi, 42 minuta duže od dozvoljenog. Naime, maksimalno vreme parkiranja ispred Lidl prodavnica obično je između 60 i 90 minuta, što zavisi od svake prodavnice pojedinačno.

Sam Lidl ne proverava poštovanje pravila parkiranja, već je tu obavezu preneo na kompanije specijalizovane za to, od kojih neke koriste čak i sisteme za prepoznavanje registarskih tablica, pa čak i lica kupca.

Jedna od kompanija koja proverava vreme parkiranja je Parkdepot.

Žena koja je nedavno kupovala u Lidlu veoma je uznemirena zbog izricanja kazne za prekoračenje maksimalnog vremena parkiranja. Ona je svoj problem otkrila na Lidlovoj Fejsbuk stranici, a preneli su brojni nemački mediji.

“Upozorenje! Lidl je prevario svoje kupce kaznama koje je izdao Parkdepot”, napisala je ona na Fejsbuku.

Pošto je očigledno prekoračila maksimalno vreme parkiranja od 60 minuta, usledila je kazna od 25 evra. Žena je navela da je na parkingu ostala 42 minuta duže od dozvoljenih 60 minuta.

Ona je na Fejsbuku napisala da 60 minuta često nije dovoljno za kupovinu.

“Šezdeset minuta je prekratko za veliki odlazak u kupovinu na koji vodite i decu, upoređivanje cena, gledanje specijalnih ponuda, ali i za starije ljude. Ne mogu da razumem šta Lidl očekuje od ovoga. To ne stvara nikakvu dodatnu vrednost za kupce. Lidl me je izgubio kao mušteriju”, napisala je žena.

Foto: Laszlo66/Shutterstock
Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare