11. Oktobra 2023.

Do kraja godine otvaranje banjskog objekta vrijednog 25 miliona KM

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić očekuje da će do kraja godine biti otvoren banjski centar u Srpskim Toplicama u Banjaluci, a vrijednost projekta veća je od 25 miliona KM.

Nakon posjete centru, zajedno sa direktorom Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju “Dr Miroslav Zotović” Goranom Talićem, Šeranić je rekao da je Vlada Republike Srpske iz programa javnih investicija sufinansirala ovaj projekat u iznosu od 10 miliona KM, dok je ostatak finansirao Institut “Zotović” iz svojih sredstava.

“Ovo je važan projekat sa zdravstvenog i rehabilitacionog aspekta, ali i sa turističko-rekreativnog dijela koji će ovaj objekat ostvariti”, izjavio je Šeranić, prenosi Srna.

On je rekao da je Institut “Zotović” u ovom objektu maksimalno iskoristio sve dostupne resurse u iskorištavanju tople vode za hlađenje i grijanje, ali i za zdravstveno-terapijski posao, čime će značajno biti smanjeni troškovi funkcionisanja banjskog centra.

Šeranić je naveo da će ovaj dio grada Banjaluke sa ovim objektom dobiti novu funkciju, što je važno za razvoj grada i svih njegovih zajednica.

On je rekao da Institut “Zotović” upotpunjuje i poboljšava kvalitet zdravstvene usluge i projektom nove ortopedije koji se završava u Slatini.

Talić je rekao da je zadovoljan realizacijim radova na izgradnji ovog objekta, koji ima 7.350 kvadrata, te sve sadržaje rehabilitacije i sve terapijske usluge iz domena Instituta.

On je naveo da će objekat biti samoodrživ zbog više razloga, a jedan je hlađenje i grijanje na banjsku vodu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare