31. Maja 2023.

Dmitrij, dobio si odgovor. Najavio rat, a onda su se oglasili oni

Medvedev je kazao da Velika Britanija “de fakto ratuje protiv Rusije” i da samim tim svaki britanski zvaničnik može da se posmatra kao “legitimna meta”.

“Velika Britanija želi mir. Nastavljamo da tražimo od ruske vlade da povuče svoju vojsku iz Ukrajine, radi postizanja tog mira”, rečeno je u ambasadi, uz ponavljanje teze o “neisprovociranom ruskom napadu na Ukrajinu.

Odgovarajući na molbu Sputnjika da komentarišu izjavu Medvedeva u britanskoj diplomatskoj misiji su saopštili da “Velika Britanija ne ratuje protiv Rusije”.

Na pitanje da li će Ambasada Velike Britanije nastaviti u Moskvi nastaviti da radi, u diplomatskoj misiji je potvrđeno da se posao nastavlja u uobičajenom režimu.

Dmitrij Medvedev je izjavom o ratu Velike Britanije protiv Rusije komentarisao reči šefa britanske diplomatije da Ukrajina ima pravo da koristi silu izvan svojih granica.

Prema mišljenju britanskog ministra, koji je odgovarao na pitanje o napadima bespilotnih letelica na teritoriju Rusije, reč je o “legitimnim vojnim ciljevima” koji su deo samoodbrane Ukrajine.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je Ukrajina u utorak ujutru izvela teroristički napad bespilotnim letelicama na objekte u Moskvi. Od osam dronova avionskog tipa pet je oboreno protivraketnim kompleksom u Podmoskovlju, a tri su onesposobljena sredstvima za radio-elektronsku borbu.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare