6. Decembra 2023.

Đorđević: Jokić je jedan od najboljih košarkaša u istoriji

Legendarni Aleksandar Đorđević, proslavljeni srpski trener i košarkaš, istakao je da je Nikola Jokić neverovatan košarkaš i jedan od najboljih igrača u istoriji

Đorđević je u razgiviru za “Jurohups” pričao o mnogim temama, a jedna od njih a na kraju razgovora dotakao aktuelnog MVP i šampiona NBA lige.

Aktuelni selektor Kine otišao je i korak dalje rekavši da Jokić ne samo da je sada najbolji, već spada i među najbolje u istoriji igre pod obručima.

“Verujem da će se Jokić vratiti u nacionalni tim. Sjajan je momak, neverovatan košarkaš, neverovatan… Jedan od najboljih u istoriji košarke. Ne mislim samo u ovom trenutku, on dominira NBA sa takvom… To je neverovatno. Mi treneri uvek podvlačimo zajedništvo, a zajedništvo dolazi iz nesebičnosti, a Jokić je, onako kako živi i kako shvata košarku, najnesebičniji košarkaš u istoriji. Voli da igra za druge, drugi veruju u njegova dodavanja. Razvija igru drugih košarkaša, pored njega svi postaju bolji. To je neobjašnjivo. Prelepo je imati ga”, rekao je Đorđević.

Prelepo je bilo i trenirati ga, kao mladog igrača, a onda i na Svetskom prvenstvu 2019. Na Svetskom prvenstvu je bilo teže, zato što su se svi spremali samo za njega. Momci iz Španije i Argentine. Bilo mu je veoma, veoma teško, ali je potom napredovao baš mnogo”, zaključio je.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare