3. Decembra 2023.

Đorđa Meloni stigla u jednodnevnu posjetu Beogradu

Premijerku Italije dočekao je predsjednik Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednicu Vlade Republike Italije Đorđu Meloni, koja boravi u jednodnevnoj poseti Srbiji.

Vučić je Melonijevu dočekao na beogradskom aerodromu, a potom je organizovan i svečani doček ispred Palate “Srbija”, gde će dvoje državnika imati razgovor u četiri oka.

“Velika mi je čast da u Beogradu ugostim Đorđu Meloni. Siguran sam da će ova poseta dati dodatni zamah našim odnosima. Italija je jedan od najvažnijih političkih, ali i ekonomskih partnera naše zemlje. Posebno sam zahvalan gospođi Meloni na tome što je našla vremena da, uprkos zgusnutom rasporedu, poseti Srbiju i pruži podršku na našem evropskom putu”, naveo je Vučić na Instagramu.

Vučić je pre dva dana u Dubaiju rekao da očekuje srdačan razgovor sa italijanskom premijerkom.

Na pitanje da li će tema razgovora biti i mogućnost da se Italija aktivnije uključi u pregovore sa Prištinom o čemu je ranije govorila Meloni, Vučić je za RTS rekao da će i to biti tema, ali i bilateralna saradnja dve zemlje i ekonomski odnosi.

“Italija je jedan od najznačajnijih partnera, očekujem srdačan, dobar razgovor. Hvala Đorđi Meloni što dolazi u Srbiju i to dolazi pravo iz Dubaija i to je dobra vest za ljude u našoj zemlji. To pokazuje i kako je Srbija pozicionirana i kako ima poštovanje u svim delovima sveta i verujem da su to važne stvari”, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je poseta Meloni važna za naše političke odnose i dalju podršku Italije napretku Srbije na putu ka EU, ali i zbog toga jer je Italija drugi u EU najznačajniji partner Srbije, a treći najznačajniji partner Srbije ukupno.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare