11. Jula 2023.

Đoković: Vjerovatno bih se svađao sa Mekinroom

Srpski teniser Novak Đoković je svjestan da je “velika trojka” najbolja u istoriji sporta, ali često ističe da ni druge velike šampione ne treba zaboraviti.

Nakon pobede nad Hubertom Hurkačom u osmini finala Vimbldona, Novak je govorio upravo o nekadašnjim erama tenisa, a upitan je i, da može da bira, u kojoj bi se oprobao.

“Verovatno bih se svađao sa Mekinroom”, počeo je Novak uz osmeh i dodao:

“Svi mi smo razmišljali kakvi bismo bili u drugoj eri, poredimo se sa šampionima iz različitih generacija. Mnogi od tih šampiona su i dalje aktuelni u našem sportu. Mekinro, Beker, Lendl itd. Tu su, prisutni. Da li u ulozi trenera… Sa Bekerom sam ranije radio. Dosta ga dobro poznajem i ovako lično. Imali smo dosta razgovora na tu temu. Bilo je interesantno čuti njegova razmišljanja i kako on vidi tenis danas u poređenju sa onim ranije”.

Tenis se dosta promenio u proteklih nekoliko decenija.

“Drugačije je, držim se toga, velika je razlika i u odnosu na tehnologiju koja se koristi. Reket, najbitniji alat za tenisera, do pre 30 godina se igralo sa drvenim, pa su onda menjali materijale, pa smo došli do lakših materijala, koji obezbeđuju i omogućavaju igraču da ima brzinu i apsorpciju vibracije pri udarcu. Dosta se toga promenilo. Samim tim teniseri imaju veće mogućnosti šta mogu da odigraju. Nekada nisi imao baš toliko mogućnosti, već si uglavnom igrao servis volej, slajs, posebno na podlogama kao što je trava. Retko ko je ostajao nazad. Prvi je bio Borg, koji je bazirao svoju igru na osnovnoj liniji, ali je i on išao na mrežu. Danas je to retkost. Kada imate igrače poput Tompsona, sa kojim sam igrao u drugom kolu, i na prvi i na drugi servis ide na mrežu. To je nezgodno za nas koji nismo navikli da igramo sa takvim protivnicima. Riterni svih nas su dosta bolji, tako da za igrače koji igraju servis volej nije jednostavno da na servis idu napred”, kazao je Novak.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare