12. Aprila 2023.

Đoković: Oduvijek je bilo tako, jer to sam ja

Njegov protiv Ivan Gakov pružio mu je prilično veliki otpor i umalo uzeo prvi set u taj-brejku, a kada je to uspeo da “preživi”, kasnije je sve bilo lakše za srpskog asa.

Posle meča je pohvalno pričao o Gakovu, istakao da nije tipičan ruski teniser jer godinama živi u Španiji i zato je tako dobar na šljaci.

Zatim su novinari pitali Novaka zbog čega mu je potrebno toliko vremena da se adaptira na igru na najsporijoj podlozi.

“Šljaka je za mene najizazovnija podloga za privikavanje, da uhvatim ritam. Istorijski, kroz celu moju karijeru, uvek mi je bio potreban jedan ili dva turnira da počnem da igram onako kako umem. Isti je slučaj i ove godine. Čak iako sam trenirao tri nedelje na šljaci, i to veoma naporno, drugačije je kada igrate meč, posebno danas po ovako vetrovitom vremenu. NIje bilo lako da se nađe ritam, isprati let loptice, njen odskok, pa čak protiv levorukog igrača. Sve te stvari su uticale na to kako ću da se osećam na terenu”, rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Novinari su dalje insistirali na objašnjenu.

“Znate, to je moja igra, to sam ja. Ne znam, možda je drugim igračima to prirodnije ili lakše da se adaptiraju na podlogu, na kretnje, pronalaženje tempa u udarcima. Meni je potrebno nešto više vremena od drugih momaka. Tako je kako je, tako je uvek bilo“, rekao je Novak.

Da li si više nervozan zbog toga?

“Ne, uopšte, jer se uvek trudim. Moj mentalitet mi uvek pomaže kroz karijeru da budem bolji svake godine i svaki put kada kročim na teren imam jasne ciljeve kojima težim kako bih unapredio svoju igru. I naravno, osećaj koji imam na terenu. Ali, jednostavno, na šljaci je drugačije i potrebno je više. Potrebni su mi mečevi. Treninzi su uvek korisni, ali ništa nije uporedivo sa igranjem zvaničnog meča. Zato se nadam da ću ih imati što više ove nedelje”; podvukao je Đoković.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare