14. Aprila 2023.

DJI predstavio novi dron za profesionalne snimatelje, košta 16.499 dolara

DJI Inspire 3 je opremljen Zenmuse X9-8K Air Gimbal Camera kamerom s širokim rasponom dinamičkih boja i kompatibilna je s različitim sočivima. Njegov sistem kamera ima dvostruki ISO za jasne snimke i pri slabom osvjetljenju te pokriva više od 14 koraka dinamičkog raspona kako bi se lakše “uhvatilo” svjetlo i sjene tokom izlaska i zalaska sunca. Također, posjeduje Tilt Boost i Pan strukture od 360 stepeni.

FPV kamera, vizuelni senzori, antene za pozicioniranje i slot za pohranu su integrisani u okvir drona zbog “minimalističkog izgleda i moderne industrijske estetike”. Video se može snimati u različitim formatima, uključujući CinemaDNG i Apple ProRes RAW.

Dron podržava RTK Waypoint Pro i omnidirekcioni sistem za precizne putanje letova te veću sigurnost, a opremljen je s devet senzora pomoću kojih detektuje i izbjegava prepreke. Pored toga, moguće je neovisno prebacivati sistem za detekciju prepreka horizontalno, prema gore i dolje te ručno podesiti raspon upozorenja na prepreke ukoliko automatska podešavanja ne odgovaraju potrebama. S isključenim aktivnim izbjegavanjem prepreka display će ih i dalje prikazivati i oglasiti se upozorenjem ako se nađu unutar postavljenog raspona.

Dron dolazi s izmjenjivim TB51 baterijama koje su dovoljne za 28 minuta leta i brzinu do 94 km/h. Koristi DJI-jev O3 Pro sistem prijenosa i kontrole s dometom do 15 km s jednim kontrolerom, odnosno do 12 km s dva kontrolera gdje jedna osoba upravlja dronom, a druga gimbalom. Dron ima FPV kameru s ultraširokim vidnim poljem od 161 stepen te “noćnim vidom”. Pilotov feed ima latenciju od 90 ms u modu 1.080p/60 fps, ali je podržan i 4K/30 fps feed koji pak smanjuje domet drona na 5 km.

DJI Inspire 3 na tržište stiže krajem juna.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare