10. Oktobra 2023.

Djevojka o hororu u Izraelu: “Sedam sati sam se krila ispod leševa” 

Li Sasi zatekla se na festivalu Supernova kada je Hamas otpočeo napad

“Kada su počeli da pucaju, otrčali smo u bunker. Tamo nas je bilo oko 35. Samo deset nas je izašlo živih”, opisala je Li Sasi horor koji je doživela, Izraelka koja je prisustvovala festivalu Supernova u pustinji kod Pojasa Gaze, kada je Hamas iznenada napao Izrael i počeo da ubija sve prisutne na festivalu.

Nesrećna devojka je iz bunkera slala poruke prijateljima u kojima je pisala kako se sedam sati skrivala ispod leševa. Poslala im je i fotografije jer joj nisu verovali. Kaže da su pripadnici Hamasa bacali granate u sklonište i da nisu imali kuda da pobegnu. Kontaktirala je rođake u Izraelu koji su poslali bivše vojnike da ih pokupe. Kaže da je pravo čudo da je uspela da izađe živa.

Sasi je bila jedna od 10 osoba koje su preživele užasan napad skrivajući se satima ispod mrtvih tela, prema porukama koje je poslala prijateljici i podelila sa novinarkom i24news Natašom Rakel Kirčuk Gutman na Instagramu. Na jezivom snimku se vide ljudi zbijeni u uskom prostoru, a neki se kriju ispod tela ubijenih.

“Ne šalim se”, dodala je ona, šaljući fotografiju nečega što je izgledalo kao nekoliko tela naslaganih jedno na drugo. Prijateljici je ispričala i da je hiljadu metaka ispaljeno u sklonište dok se grupa skrivala, kao i ručne bombe.

“Napali su festival i počeli da pucaju i bacaju granate u sklonište koje nije imalo vrata”, napisala je ona dodavši da je sve trajalo sedam sati, u kontinuitetu.

Sasi u porukama navodi da je kontaktirala svoje rođake u Izraelu koji su poslali bivše vojnike ID da spase nju i ostale. Ispostavilo se da je među njima i ćerka jednog od bivših vojnika koji je došao da ih spase.

“Imali smo toliko sreće. Bilo je to čudo”, rekla je ona o spasavanju.

Podsetimo, na ovom festivalu je ubijeno najmanje 260 mladih ljudi, ukupno je Hamas ubio oko 900 Izraelaca, a kidnapovao najmanje stotinu. Izrael je u uzvraćenim napadima ubio oko 700 Palestinaca.ž

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare