18. Aprila 2023.

Đerona saopštio spisak: Srbija protiv Finske i Slovačke

Srbija igra protiv Finske 27. aprila i Slovačke tri dana kasnije.

Posebno raduje povratak oporavljenog golmana, Vladimira Cupare, koji kao osvajač mađarskog Kupa zajedno sa Draganom Pešmalbekom dolazi na ovo okupljanje.

Desni bek Jovica Nikolić nastavlja da kuburi sa povredama i neće biti na raspolaganju Đeroni. Spisak igrača na koje Đerona računa u susretima sa Finskom i Slovačkom:

Golmani: Vladimir Cupara i Dejan Milosavljev.

Leva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić.

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan.

Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić.

Bekovi: Petar đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Lazar Kukić, Marko Milosavljević, Stefan Dodić, Nikola Zečević, Miloš Orbović i Predrag Vejin.

Pred najboljim srpskim rukometašima u aprilskoj EHF nedelji državnih timova su poslednja dva izazova na putu do Evropskog prvenstva. koje će u januaru 2024. godine biti igrano u Nemačkoj.

Trenutno sa druge pozicije na tabeli uz isti broj bodova kao prvoplasirana Norveška, ali uz slabiju gol razliku, izabranike Tonija đerone na papiru očekuje lakši zadatak – gostovanje u Finskoj i gotovo izvesno overa plasmana protiv Slovačke pred domaćom publikom.

Uz planiranih 18 igrača koji su na spisku đerone, sa ekipom će sve vreme trenirati golman Milan Bomaštar i desno krilo Uroš Kojadinović.

Kao i prilikom prethodnih akcija, momci koji su deo razvojnog tima okupiće se dan ranije i trenirati sa stručnim štabom A tima: Andrej Trnavac, Dimitrije Jelić, Miloš Grozdanić, Marko Srdanović, Danilo Radović, Milan Jovanović, Milan Pušica, Nikola Zečević, Mirko Đurović, Veljko Popović, Nikola Ivanović, Ognjen Karlaš, Milan Milić, Uroš Kojadinović, Mateja Dodić, Uroš Pavlović, Luka Rogan, Marko Jevtić, Stefan Petrić, Nikola Perić.

Utakmica protiv Finske na programu je 27. aprila u Vantu, nedaleko od Helsinkija, sa početkom u 19 časova po lokalnom vremenu.

Poslednja utakmica u kvalifikacionom ciklusu za Evropsko prvenstvo igra se tri dana kasnije u 18 časova, pred novosadskom publikom u Spensu, kad u Srbiju dolazi Slovačka.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare