26. Februara 2024.

Dječak na električnom trotinetu slomio rampu u Banjaluci (VIDEO)

 Na pružnom prelazu Vrbanja u Banjaluci ponovo je zabilježen incident prelaska preko pruge uprkos činjenici da su zvučni signali najavljivali dolazak voza, a rampa bila spuštena.

Kao što se vidi na snimku koji su danas objavile Željeznice Republike Srpske, mladi korisnik električnog trotineta tokom vikenda iščupao je spuštenu rampu i na taj način, osim što je ugrozio svoju bezbjednost, nanio štetu imovini ŽRS.

“Nerijetko se vozači drumskih vozila, biciklisti, pješaci a sada i korisnici električnih trotineta, ogluše na sva upozorenja i signalizaciju koja najavljuje dolazak voza, nesvjesni opasnosti kojoj su izloženi. Željeznice Republike Srpske ovaj put apeluju i na roditelje, da u komunikaciji sa svojim mališanima ukazuju na važnu činjenicu, da su kao učesnici u saobraćaju u obavezi da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, budu odgovorni prema sebi i drugima, te se obavezno zaustave ispred putnog prelaza. Lična nepažnja učesnika u drumskom saobraćaju, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima”, kažu u ŽRS.

https://fb.watch/qsgnV5FgMr/

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare