16. Aprila 2023.

Djeca ga obožavaju: Punjeno čokoladno jaje idealno za prazničnu trpezu

Sastojci:

  • čokolada
  • voćka ili čak i predmet jajastog oblika
  • 150 g krem sira
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašika želatina
  • 50 ml vode
  • 150 ml slatke pavlake
  • 2 kašike džema po želji
  • voće za ukras

Priprema:

  • Otopite čokoladu, a voćku ili predmet umotajte u providnu foliju i do pola je umočite u istopljenu čokoladu. Ostavite da se stegne čokolada.
  • Kada se stegne čokolada, isecite foliju i izvadite voćku ili predmet iz čokoladne podloge.
  • Pomešajte želatin sa vodom i ostavite ga da nabubri.
  • Pomešajte u posudi krem sir, vanilu, šećer u prahu i limunov sok. Sve sjedinite mikserom, a zatim dodajte želatin i slatku pavlaku.
  • Umutite i sipajte u čokoladno jaje. Poravnajte smesu i stavite u frižider da se stegne, a zatim kašikom u sredini fila napravite manju rupu, sipajte džem i ukrasite voćem.
  • Opšrnije u video-prilogu:

Foto: rocharibeiro/Shutterstock
Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare