Sastojci:
- čokolada
- voćka ili čak i predmet jajastog oblika
- 150 g krem sira
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 50 g šećera u prahu
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika želatina
- 50 ml vode
- 150 ml slatke pavlake
- 2 kašike džema po želji
- voće za ukras
Priprema:
- Otopite čokoladu, a voćku ili predmet umotajte u providnu foliju i do pola je umočite u istopljenu čokoladu. Ostavite da se stegne čokolada.
- Kada se stegne čokolada, isecite foliju i izvadite voćku ili predmet iz čokoladne podloge.
- Pomešajte želatin sa vodom i ostavite ga da nabubri.
- Pomešajte u posudi krem sir, vanilu, šećer u prahu i limunov sok. Sve sjedinite mikserom, a zatim dodajte želatin i slatku pavlaku.
- Umutite i sipajte u čokoladno jaje. Poravnajte smesu i stavite u frižider da se stegne, a zatim kašikom u sredini fila napravite manju rupu, sipajte džem i ukrasite voćem.
- Opšrnije u video-prilogu:
Izvor: B92