6. Septembra 2023.

Divlje svinje šetaju Zagrebom, bile i u dvorištu škole

Sedam divljih svinja, koje su proteklih nedjelja šetale u blizini stambenih objekata i kuća po Maksimiru, Dotrščini, Prečkom i Španskom, noćas su se pojavile u dvorištu Osnovne škole na Borovju u Zagrebu.

Jedna Zagrepčanka je pojavu divljih svinja u stambenim blokovima i školskom dvorištu pripisala neažurnosti gradskih vlasti u odnošenju smeća, a druga je, kako prenosi zagrebačka N1, prenosi Tanjug, rekla da ne zna da li bi se zbog ove pojave smijala ili plakala.

“Vrijeme je da se nešto preduzme konkretno jer nam je grad u rasulu. Lako je za svinje, one dolaze i odlaze. Veći problem su štakori kojih ima svuda i oni ne bježe nego se samo kote po grmljima i kanalizacijama pa naselje postaje njihova teritorija”, rekla je ona.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević rekao je u junu komentarišući pojavu divljih svinja u Zagrebu da ih je bilo i ranije i da to nije ništa neobično ni za druge evropske metropole.

Građane je posavjetovao da ih ne hrane i da im ne prilaze, primjetivši da do sada nije bilo nekih većih incidenata sa divljim svinjama.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare