Divljao automobilom, pa pokušao podmititi policajce sa 100 KM - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Divljao automobilom, pa pokušao podmititi policajce sa 100 KM

Banjalučanin A. D. uhapšen je zato što je pokušao podmititi policajce, nakon što su ga zaustavili zbog nekontrolisane vožnje u Banjaluci.

UPU Banjaluka su rekli da su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, sinoć u 22.35 časova u Banjaluci u ulici Petra Velikog, izvršili zasutavljanje i kontrolu vozila marke „džip“ koje se nekontrolisano kretalo po kolovozu.

–  Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je vozilom upravljao A.D., koji je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu, te policijskim službenicima ponudio novčanicu od 100 KM, kako bi odustali od vršenja službene radnje – pojasnila je portparol PU Banjaluka Milana Stojanović.

Ona je dodala da je A. D. uhapšen, a predmetna novčanica je uz potvrdu oduzeta i o navedenom je obaviješten dežurni sudija Okružnog suda u Banjaluci.

Takođe, uručen mu je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

O svemu je obavješten tužilac Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Davanje mita“, te da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv A.D dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u redovnoj proceduri.

Srpskainfo.

Danas objavljeno

Vučić: Odgovaraću svima na sednici Skupštine, iako neki dolaze zbog samopromocije

M.

Ledena oluja izazvala kolaps – otkazani letovi i teški udesi

M.

Stejt department saopštio da je stav oko ZSO jasan

M.

Ostavite komentar