Divac posjetio fudbalere: Srbija će posle Katara biti još jača i mudrija - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Divac posjetio fudbalere: Srbija će posle Katara biti još jača i mudrija

Dobro poznato lice na zvaničnom treningu fudbalske reprezentacije Srbije u Los Anđelesu.

Legendarni košarkaški as Vlade Divac ispunio je obećanje i došao da podrži Dragana Stojkovića i njegove momke uoči prijateljskog susreta protiv Sjedinjenih Američkih Država.

“Dobrodošli u Kaliforniju i želim vam svu sreću na utakmici u četvrtak”, obratio se Divac srpskim fudbalerima koji su ga pozdravili aplauzom.

“Bili ste mali kada je Vlade igrao košarku, ali verujte mi da je žario i palio pod obručima”,
 objasnio je Stojković svojim pulenima o kakvoj sportskoj gromadi je reč.

Nakon zajedničke fotografije za uspomenu, Divac je podsetio Stojkovića da se u blizini stadiona Los Anđelesa nalazi sportski objekat na kome je selektor naše reprezentacije ostvario prvi veliki uspeh u igračkoj karijeri.

Foto: FSS

“Odmah preko puta ovog stadiona je stari Koloseum koji je u dva navrata bio poprište Olimpijskih igara, a Piksi je sa svojom generacijom 1984. godine osvojio bronzanu medalju”,, rekao je Divac za sajt FSS i dodao da mu je zadovoljstvo što je na neki način domaćin srpskoj reprezentaciji u gradu anđela.

“Voleo bih pre svega da se niko ne povredi i da momci spremno dočekaju nastavak sezone u svojim klubovima. Ovo im je sjajna prilika da pokažu koliko vrede u meču protiv jednog ozbiljnog protivnika, a za Piksija i njegov stručni štab da provere mogu li na nekog od njih da računaju kada startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo”.

Mudri ljudi kažu da u sportu nema poraza. Ili se pobeđuje, ili se uči. Divac je uveren da će srpski fudbaleri posle Katara biti još jači i mudriji.

Foto: FSS

“Mislim da je ogroman uspeh što smo se plasirali na Svetsko prvenstvo. Momci koji su branili boje Srbije u Dohi zaslužuju novu šansu i siguran sam da će na predstojeća dva velika takmičenja pokazati svoje pravo lice. Drago mi je što se naredni Mundijal igra u Americi i voleo bih da im ponovo budem domaćin 2026. godine. Ova generacija srpskih fudbalera ima potencijal da napravi dobar rezultat”, rekao je Divac i podvukao koliko je važno što Srbija ni u košarci ni u fudbalu nije menjala selektora posle prvog slabijeg rezultata.

“Kontinuitet je izuzetno važan faktor u svakom sportu. Pešić i Stojković imaju ozbiljno znanje i iskustvo, mogu mnogo da doprinesu srpskom sportu i dobro je što su i dalje na svojim funkcijama. Treba ih pustiti da na miru rade svoj posao i rezultati će doći sami po sebi”.

B92.

Danas objavljeno

Kalinić o Mundobasktu: Svaka sezona mi sve teže pada

Vanja A

Konte na ledu poslije “kriznog sastanka”, atmosfera nikad gora

Vanja A

Piksi danas okuplja “orlove”

Vanja A

Ostavite komentar