18. Septembra 2023.

Dijamantska liga: Ivani opet šampionska titula, Angelini treće mjesto

Srpska atletičarka Ivana Vuleta pobednica je finala Dijamantske lige u Judžinu u skoku u dalj, pošto je skokom 6,85 metara u poslednjoj seriji stigla do pobede i titule šampiona prestižnog takmičenja.

Vuleta je stigla do prvog mesta ispred Ese Brume iz Nigerije. Obe su skočile po 6,85, a u tim slučajevima se gleda drugi najbolji skok takmičarke.

Tu je bila bolja Srpkinja jer joj je drugi najbolji skok bio 6,77, a Nigerijki 6,69. Treća je bila Amerikanka Kvaniša Burks sa 6,77.

Pobedom na finalu Dijamantske lige Vuleta je na najbolji mogući način krunisala fantastičnu sezonu u kojoj je pre samo tri nedelje postala svetska šampionka u Budimpešti.

Angelina treća

Talentovana srpska atletičarka Angelina Topić zauzela je treće mesto na finalnom mitingu Dijamantske lige.

Ona je u finalu preskočila visinu od 1,95 metara što je bilo dovoljno da se popne na podijum.

Prethodno je Angelina bila na visini zadatka kada su u pitanju visine 1,91 metara i 1,83 metara, dok je na 1,87 metara posle jednog rušenja odlučila da preskoči ostale pokušaje i prenese ih na narednu visinu, što se ispostavilo kao pun pogodak.

Na taj način je Angelina Topić nastavila da beleži fantastične rezultate i završila je na trećem mestu na finalnom mitingu Dijamantske lige, dok su se za zlato i srebro borile Ukrajinka Jaroslava Mahučik i Nikol Olislagers iz Australije.

Njih dve uspele su da nadmaše prvo visinu od 1,98 metara, zatim i 2,01 metara.

Na kraju je Ukrajinka uspela da osvoji zlatnu medalju s visionom od 2,03 metara.

Mahučikova je slavila jer je imala manje pokušaja, s obzirom na to da nisu uspele da preskoče visinu od 2,05 metara.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare