10. Septembra 2023.

Developer Baldur’s Gate 3 već radi na novom naslovu

SHARETWEETSHAREEMAIL0 Comments

Baldur’s Gate 3 je najuspešniji projekat za Larian Studios. Ova RPG igra trenutno je najbolje ocenjena igra godine, oborivši Zelda: Tears of the Kingdom u šokantnom obrtu događaja.

Iako rad na Baldur’s Gate 3 nije završen, izgleda da je Larian Studios već započeo rad na svom sledećem projektu. Suosnivač Larian Studiosa otkrio je da je poseban tim u studiju već zauzet radom na novom projektu.

Zašto je važno: Nedavni uspeh Baldur’s Gate 3 otvorio je studio za milione novih igrača, privlačeći više pažnje nego ikada na njihove buduće projekte.

U nedavnom YouTube videu sa Dungeons & Dragons, suosnivač Larian Studiosa, Swen Vincke, govorio je o budućnosti studija nakon uspešnog lansiranja Baldur’s Gate 3.Swen Vincke je rekao da će igra i dalje dobijati ispravke, ali da je on već prešao na sledeću igru. Razvijatelj je izjavio:

“Preći ću na sledeću igru, drugi tim će raditi na ispravkama, ali što se mene lično tiče, ovaj kreativni put je sada završen.”

Dalje je naveo da izlazak označava završetak prethodnog poglavlja u njegovom putovanju. Iako je Baldur’s Gate 3 nedavno izašao za PS5, a očekuje se izlazak za Xbox u oktobru ili novembru, Swen Vincke je nastavio dalje.

Međutim, nije mnogo podelio o sledećem naslovu. Studio bi mogao nastaviti da se fokusira na svoje snage u RPG žanru, ali nedavna popularnost Larian Studiosa mogla bi ohrabriti tim da pokuša nešto potpuno novo.

Baldur’s Gate 3 otvorio je nove puteve za studio, potencijalno vodeći ka tome da njihov sledeći projekat bude najambiciozniji rad do sada.

Play.co.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare