11. Oktobra 2023.

Desant na NATO: Zelenski iznenada u Briselu

Vaš rat je naš rat, vaša bezbednost je naša bezbednost, poručio je Jens Stoltneberg na zajedničkom brifingu sa ukrajinskim predsednikom uoči dvodnevnog sastanka ministara odbrane zemalja članica Alijanse

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski stigao je u sedište NATO-a u Briselu, gde će danas biti održan sastanak šefova ministarstava odbrane Alijanse, saopštila je pres služba bloka.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na zajedničkom brifingu sa ukrajinskim predsednikom izjavio je da će Severnoatlantska alijansa nastaviti da pruža punu podršku Ukrajini. 

“NATO će nastaviti da pruža punu podršku Ukrajini. Vaš rat je naš rat, vaša bezbednost je naša bezbednost, vaše vrednosti su naše vrednosti”, kazao je Stoltenberg pre sastanka kontakt grupe za Ukrajinu na nivou ministara odbrane NATO-a.

Naime, u Briselu danas počinje dvodnevni sastanak ministara odbrane zemalja članica NATO-a, na kojem će jedna od tema biti i situacija na Kosovu i Metohiji.

Na sastanku, kojim će predsedavati generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, 30 ministara odbrane država članica razgovaraće o brojnim izazovima sa kojima se suočava Severnoatlantska alijansa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare