14. Maja 2023.

Demokratski front više ne postoji

Demokratski front je donio odluku da stranke konstituenti idu različitim putevima ka istom cilju, Crna Gora je pomirena zemlja, rekao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, prenose Vijesti.

Lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević saopštio je da je zajednički cilj bio da se u Crnoj Gori desi srpsko-crnogorsko pomirenje i demantovao napise da je bilo svađa među liderima DF-a.

Rekao je da će PzP nastupiti samostalno na izborima i da će imati reformski program.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević je naveo da je DF, kada je započeo “veliko istorijsko putovanje” prije 11 godina postavio cilj – bespoštedna borba protiv Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista (DPS) i njegovih tekovina.

Demokratski front je politička koalicija zvanično osnovana u julu 2012. godine, od Nove srpske demokratije na čelu sa Andrijom Mandićem, Pokreta za promjene na čelu sa Nebojšom Medojevićem i grupacije dotadašnjih funkcionera SNP-a koje su predvodili Milan Knežević i Predrag Bulatović.

U stvaranju Demokratskog fronta učestvovale su i nestranačke ličnosti, među kojima je bio i Miodrag Lekić, koji je izabran za prvog predsjednika DF-a, s tim što ga je napustio 2015. godine.

Ovoj koaliciji su vremenom pristupile i neke druge stranke, društvene organizacije i istaknuti pojedinci u Crnoj Gori, a kasnije je došlo i do istupanja pojedinih članica iz DF-a, tako da se sastav koalicije u više navrata mijenjao, ali ključni činioci su ostali.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare