22. Jula 2023.

Demi Lovato se novom pjesmom zalaže za prava žena na abortus: Političare nazvala svinjama

Zvezda estradne scene, Demi Lovato, javno je istupila u čvrstu odbranu prava žena na abortus.

Lovato je objavila novu pesmu “Swine”, kojom protestuje i to tek godinu dana nakon što je Vrhovni sud poništio proces Roe protiv Wade.

Lovato, inače poznata po svojoj otvorenoj podršci ženskim pravima i LGBTK+ zajednici, koristi ovu pesmu da izrazi svoje nezadovoljstvo ovim zakonom i sličnim merama koje ograničavaju prava žena.

Inače u pesmi se pominju svinje koje predstavljaju političare koji podržavaju ovakve restriktivne zakone. Lovato koristi snažan i emotivan jezik da osudi njihov odnos prema ženama i pravima na abortus, nazivajući to “zlostavljanjem“.

Inače je Demi mnogo godina otvoreno govorila o svojim političkim stavovima, često koristeći muziku kao platformu za to. Svinja je samo poslednja u nizu snažnih političkih izjava.

Ovaj korak je ključan za podizanje svesti o ovoj temi, ali i za pružanje podrške ženama koje se bore za svoja prava. Pesma, iako je praćena kontroverzama, sigurno će pokrenuti važnu debatu o pravima na abortus, posebno u kontekstu sve većeg pritiska konzervativaca na ova prava.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare