23. Maja 2023.

De Niro žestoko opleo po Trampu: “Svjesni smo koliko je rasizam opasan”

On u spomenutom filmu glumi stočara i ubicu koji se tokom 1920-ih sprijateljio s narodom Osage, a zatim naredio njihovo ubistvo kako bi ukrao njihovu zemlju bogatu naftom.

“Ne razumem kako je mogao da ih izda. Ipak, nakon ubistva Džordža Flojda postali smo svesni koliko je rasizam opasan. To je banalnost zla i to je stvar na koju moramo paziti. Svi znamo o kome pričam, neću reći njegovo ime”, rekao je De Niro. Ipak, nakon nekoliko trenutaka se predomislio te je odlučio da uputiti kritiku bivšem predsedniku Sjedinjenih Američkih Država, čiji je čest kritičar.

“Taj tip je glup. Umišlja da je pametan”, rekao je, a Lili Gledston, koja glumi članicu plemena Osage, istakla je da su članovi plemena Osage i dalje prisustvovali sahrani Vilijama Hejla, negirajući njegovu umešanost u brutalna ubistva članova plemena. De Niro je opet evocirao Trampa kao odgovor na tu vrstu slepe odanosti “zlim” ljudima.

“To je ista situacija kao s Trampom. Postoje ljudi koji misle da bi on mogao dobro da obavlja posao. Zamislite koliko je to suludo”, dodao je.

https://twitter.com/Variety/status/1660259516544430080
Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare