12. Februara 2024.

Darko Mladić: General je insistirao na ljekarima iz Republike Srpske

Ratko Mladić tražio je, i insistirao na ljekarima iz Republike Srpske, poručio je ovo sin generala, Darko Mladić.

Kako kaže, zdravstveno stanje Ratka Mladića je teško i komplikovano, te mu je potrebna najbolja moguća zdravstvena njega.

“Zdravstveno stanje moga oca je veoma teško i komplikovani duži vremenski period. Na njegov zahtjev, periodično šaljemo ljekare iz Srbije i drugih zemalja da pogledaju kakvo je liječenje i eventualno pomognu savjetima. Ono što je najvažnije za generala jeste da se pregledi obave na jeziku koji on razumije. Da mu se jasno iznesu preporuke ljekara, kako u smislu liječenja, tako i u smislu njegovog načina života u uslovima u kojima se nalazi” rekao je Mladić.

On je dodao da je general insistirao da medicinski eksperti budu iz Republike Srpske.

“U ovom slučaju, general je tražio da ljekari dođu iz Republike Srpske. Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske su to srdačno prihvatili i ide jedan ozbiljan tim. Za generala je to veoma značajno” naglasio je Mladić.

Najvažnije je, kaže Darko Mladić, da general dobije najbolju njegu u uslovima u kojima se nalazi.

“Ono što je najbitnije u svemu tome, jeste da, kao što je i sud odredio periodično nezavisne medicinske eksperte koji ga pregledaju svaka dva mjeseca, tako se general i porodica trudi da naši medicinski eksperti dolaze da ga pregledaju kako bi on dobio najbolju medicinsku njegu u uslovima u kojima se nalazi” istakao je Mladić.

Međunarodni tribunal u Hagu odobrio je timu ljekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske da pregledaju generala Ratka Mladića, rekao je direktor UKC-a, Vlado Đajić.

Ljekarski tim na čelu sa doktorom Đajićem putuje u Hag 21. februara, kada će i pregledati generala, navodi “Atv”.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare