Danas uplata po 100 KM penzionerima u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka

Danas uplata po 100 KM penzionerima u Banjaluci

Na račune 41.407 penzionera danas će biti uplaćena jednokratna novčana podrška, za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno 4.150.000 KM.

-Ponosni smo što ćemo na ovaj način, uprkos problemima koje smo imali, u nekoj mjeri olakšati svakodnevicu penzionera, ovo je i poruka da na Grad uvijek mogu računati – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Podsjećamo, banjalučki penzioneri dobiće danas po 100 KM od Grada Banje Luke direktno na račune, onako kako su to tražili i u čemu ih je od početka podržao gradonačelnik Stanivuković.

Putem računa u bankama ovu podršku dobiće 29.788 penzionera, a kada je riječ o penzionerima koji nemaju račune u bankama, takvih je 11.619 – novac će dobiti putem Pošte.

Gradska administracija je preduzela sve kako bi penzioneri dobili ovu novčanu podršku, kako je usaglašeno i sa udruženjima penzionera – direktno, a ne putem Elektroprivrede u vidu umanjenja računa za električnu energiju.

Ova jednokratna novčana podrška predstavlja uvod i početak svih mjera koje će gradska administracija sprovoditi na području grada kako bi se poboljšao standard života penzionera.

U narednom periodu planirano je uvođenje “Kartica prijateljstva” zahvaljujući kojim će penzioneri u Banjoj Luci dobiti dodatne pogodnosti za povoljniju kupovinu širom našeg grada.

Podsjećamo, javni prevoz za penzionere sa najnižom penzijom i u ovoj godini ostaje besplatan, a za ostale penzionere kao i do sada je povoljniji.

Danas objavljeno

Demofest i zvanično od 20. do 22. jula

Vanja A

Planirana isključenja električne energije za 30.mart 2023. godine

Vanja A

Stanivuković poručio “Autoprevozu” da “odustane” od deložacije

M.

Ostavite komentar