9. Oktobra 2023.

Danas rasprava o situaciji na KiM u Savjetu Evrope

Osim o KiM trebalo bi da se raspravlja i o situaciji u Izrealu i Nagorno Karabahu.

Na redovnom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope sutra se očekuje rasprava o situaciji na Kosovu i Metohiji, saznaje Tanjug.

Na sednici, koja će biti održana posle 16 časova, trebalo bi da se raspravlja i o situaciji u Izrealu i Nagorno Karabahu.

Redovna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati šestomesečni izveštaj generalnog sekretara te organizacije Antonija Gutereša o radu Unmika, Misije UN na “Kosovu”, biće održana 23. oktobra, iako je prethodno bila zakazana za 18. oktobar.

Prethodna sednica SB UN posvećena KiM bila je 27. aprila ove godine i na njoj su učestvovali ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, dok je Prištinu predstavljala ministarka spoljnih poslova tzv. Kosova Donika Gervala.

Na predstojećoj sednici, kako je nedavno najavio Dačić, Srbiju će predstavljati predsednik Aleksandar Vučić.

Specijalna predstavnica generalnog sekretara UN i šefica Unmika Karolin Zijade, pozvala je danas, tokom redovnih konsultacija u Beogradu, na uzdržanost u porukama i akcijama, smirivanje napetosti i istakla neophodnost da se Beograd i Priština vrate političkom dijalogu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare