31. Januara 2023.

Danas i zvanično optužnica protiv Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata: Suđenje prati cijeli svijet

Kako pištu strani mediji, protiv glumca Aleka Boldvina će danas i zvanično biti podignuta optužnica.

Naime, tužioci su ranije ovog meseca izjavili da će Boldvinu biti suđeno za ubistvo iz nehata, a osim protiv glumca, optužnica će biti podignuta i protiv supervizorke filma Hane Gutjerez Rid.

Hana je bila zadužena za rekvizite na snimanju, a svedoci su rekli kako je na probi scene rečeno da je u pitanju „hladan pištolj“, što je izraz koji se na snimanju filmova koristi za bezbedno oružje, odnosno ono koje nije smrtonosno.

Otkad je saopšteno da će optužnica biti podignuta, Boldvin je nekoliko puta viđen u javnosti, vidno neraspoložen.

Prethodnih nedelja okružni tužilac Santa Fea Meri Karmak- Oltvajs iznela je protiv Boldvina i Hane Gutjerez Rid dve grupe optužbi za ubistvo iz nehata u vezi sa pucnjavom na snimanju filma.

Tužioci su rekli da će danas objaviti uslove potpisanog sporazuma o krivici sa pomoćnikom reditelja Dejvidom Halisom koji je nadgledao sigurnost na setu, piše „Daily Mail“,

Naime, on je priznao krivicu za nemarno korišćenje smrtonosnog oružja, a očekuje se čak i da će svedočiti protiv Aleka, ukoliko dođe do suđenja.

Halis je istakao da se ne seća da je izgovorio da je „hladan pištolj“, a smrt Haline Hačins uporedio je sa padom aviona, pa je za sve kriva cela ekipa, odnosno sistem, a ne samo jedna stvar, prenosi pomenuti medij.

Podsetimo, slavni holivudski glumac Alek Boldvin je u oktobru 2021. godine na snimanju filma „Rust“ slučajno ubio snimateljku Halinu Hačins.

Telegraf.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare