27. Maja 2024.

“Dan D” 9. juna? Orban: Bira se između rata i mira

Izbori koji će biti održani za evropski parlament 9. juna su izbor između rata i mira, budućnosti naše dece i ukupnim mogućnostima za život Mađarske, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je u intervjuu za Jutjub kanal Patriota rekao da je bio šokiran atentatom na slovačkog premijera Roberta Fica i da je njegova prva misao bila zabrinutost za život njegovih kolega, preneo je MTI.

Njegova druga misao je, kako je rekao, bila da će biti “ostavljen sam” u Briselu sa svojim stavom o ratu i da će mu nametnuti “sve vrste dodatnih bezbednosnih pravila”. Što se tiče rata, Orban je rekao da evropski političari imaju tendenciju da razmišljaju o nuklearnoj bombi uglavnom kao o “taktičkom oruđu odvraćanja”, a ne o nečemu što zapravo treba da se koristi.

On je, međutim, dodao da je problem u tome što niko u Drugom svetskom ratu nije pomislio da će Amerikanci upotrebiti nuklearne bombe.

Orban je rekao da smatra da je razgovor o nuklearnom oružju “loš predznak”. “Od izraza ‘misija NATO u Ukrajini’ dižu vam se dlake na potiljku”, kazao je mađarski premijer.

On je rekao da su razgovori o taktičkom nuklearnom oružju, municiji sa osiromašenim uranijumom, samom svetskom ratu i slanju trupa odbrambenih saveza van njene teritorije “zastrašujući”.

Orban je naveo da otpor ovim stvarima nije toliko jak među zapadnjacima kao među Mađarima, dodajući da smo sada “usred procesa o kome bi se za 10 godina moglo govoriti kao o uvodu u treći svetski rat”.

Evropa je, kako je rekao, utonula u rat, a da nije bilo ni procena o količini novca i opreme koja će biti potrebna da se postigne njen vojni cilj, dodajući da “nikada nije video ništa neodgovornije”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare