5. Juna 2023.

Damir Pejović optužen da je oteo i više puta silovao ženu

Kako se navodi u optužnici, Pejovića terete da je od oktobra 2020. do januara 2023. godine protivpravno ograničio slobodu kretanja oštećenoj, nad kojom je postepeno uspostavio punu kontrolu, dajući joj da konzumira njoj nepoznate supstance od kojih se osjećala onesposobljeno da mu pruži otpor, te je fizički napadajući.

“S tim u vezi, Pejović je tačno neutvrđenog dana, sredinom decembra 2022. godine, zaustavivši se vozilom kojim je upravljao, u šumi na nepoznatoj lokaciji, iz vozila istjerao oštećenu i rekao joj da legne ispred auta kako bi je pregazio i slomio joj noge, što je ona i uradila iz straha, plačući i moleći ga da je poštedi, nakon čega je izašao iz vozila i fizički je napao”, navodi se u optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Dodaje se da je, pored navedenog, Pejović u naznačenom periodu kontinuirano prisiljavao oštećenu na polni odnos.

“Tjerao je da prethodno popije nepoznato piće ili pilule, od kojih bi ona bivala onesposobljena da mu se odupre, pa je tako oštećena s Pejovićem neutvrđen broj puta stupala u seksualne odnose, bez vlastitog pristanka, čineći to iz straha za svoj život i plašeći se njegove torture”, piše u optužnici.

Dalje se navodi da je nakon potvrđivanja optužnice postupajući tužilac predložio produženje pritvora optuženom Damiru Pejoviću.

“Za glavni pretres je predloženo saslušanje 10 svjedoka, sedam vještaka i izvođenje preko 60 materijalnih dokaza”, zaključuje se u saopštenju Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare