18. Februara 2023.

Dame su birale najbolje automobile: Jeep, Kia, Audi…

Žiri koji čine 63 automobilske novinarke iz 45 zemalja sveta je nakon izbora finalista proglasio najbolje u pojedinim kategorijama.

Kako navodi Index.hr, u svim kategorijama, osim u onoj za sportski auto godine, pobedu je odneo povišeni model – SUV ili kamionet.

Tako je, redom, Kia Niro proglašena najboljim urbanim vozilom. Pomalo neočekivano jer se ne radi o malenom gradskom modelu. S druge strane, izbor Audija RS3 za najbolji sportski automobil je čak i očekivan, pogotovo jer je Audi A3 već godinama jedan od omiljenijih automobila među vozačicama.

Ženski žiri je pomalo iznenađujuće u kategoriji porodičnog SUV-a za pobednika izabrao Jeep Avenger. Novi SUV ima vrlo privlačan izgled, prvi je električni Jeep, ali je ujedno i osetno manji od, primera radi, Kije Niro koja je, podsetimo, izabrana za gradski auto godine. “Jeepovo prvo 100% električno vozilo ima vrlo uspešan dizajn i izuzetnu terensku sposobnost uprkos tome što ima pogon na prednje točkove”, navodi se u saopštenju.

Idemo dalje. U segmentu velikih vozila Citroen C5 X je pobedio u grupi “velikih automobila”, dok je Nissan X-trail najbolji “veliki SUV”. Konačno, u klasi 4×4 i pick-up pobednik je Ford Ranger.

Recimo i da će ukupni pobednik, Svetski ženski automobil godine, biti proglašen 8. marta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare