14. Aprila 2023.

Dalas namjestio utakmicu i prošao veoma jeftino

Tim iz Teksasa namerno je izgubio meč protiv Čikago Bulsa i tako se namerno odrekao borbe za plej-of, ali zarad sačuvanog pika na draftu.

Morali su Mavsi da budu van plej-ina da bi bili u poziciji da pik ostane u njihovom vlasništvu, a to su mogli samo porazom od Bulsa.

Njima je u interesu bilo da zadrže pik na NBA draftu, jer bi u slučaju da bude u Top 10 bio zaštićen i pripao njima, a u suprotnom otišao Nju Orleans Pelikansima, pa makar bio i 11. pik.

Ovako su zadržali pik koji nije garantovano 10. već je moguće da bude i dosta bolje plasiran, što ćemo saznati kada se bude odredila “draft lutrija”.

https://twitter.com/espn_macmahon/status/1646917798843633664?s=20

Ali, to baš i nije bilo po pravilima, pa je NBA liga odlučila da ih kazni. I to prilično smešnom kaznom.

Naime, odluka je da će Dalas morati da uplati 750.000 dolara na ime kazne, što za franšizu koju predvodi Majk Kjuban uopšte nije velika suma.

Upravo je Kjuban, prema rečima trenera Džejsona Kida, doneo “poslovnu odluku” da se izgubi meč protiv Bulsa.

“Poslovne odluke su nekada teške, ali morate ih donositi. Mi se ovde trudimo da napravimo šampionski tim i odlučeno je da napravimo korak unazad. Ova odluka je došla od mojih šefova i rečeno mi je da ih ispoštujem. Verujemo Marku Kjubanu i Niku Herisonu, oni će sastaviti kockice i dovesti nas u poziciju da možemo da se borimo za šampionsku titulu i to je proces koji danas počinjemo”, objasnio je pre nekoliko dana Džejson Kid.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare