1. Januara 2023.

Dačić: U 2023. godini biće nastavljena teška borba za KiM

Samim tim i planovi su takvi da se obezbijedi što bolja osnova da možemo da zaštitimo naše nacionalne i državne interese i u 2023. godini. Nažalost, to je tema kojom ćemo se baviti i u narednom periodu. Kažem, nažalost, zato što ćemo sigurno biti suočeni sa nastavkom pritisaka, dvostrukih standarda i ucjena – rekao je Dačić.

Stoga će, kako je naglasio, drugi ciljevi koje Beograd ima, kao što su evropske integracije ili uspostavljanje što boljih odnosa sa nekim značajnim zemljama na međunarodnoj političkoj sceni nesumnjivo biti uslovljeni i tokom dijaloga sa Prištinom.

On je naveo da će Srbija uložiti maksimalne napore da bude dijaloga i mira, ali će, naravno, kako kaže, svim silama braniti i živote i opstanak srpskog naroda na Kosmetu.

– Nadali smo se i nadamo se da će međunarodna zajednica shvatiti da je najveći faktor nestabilnosti i najveća prijetnja miru i stabilnosti u regionu premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, odnosno politika Prištine, politika neispunjavanja nijednog međunarodnog sporazuma od rezolucije Savjeta bezbjednosti UN 1244, pa do Briselskog i Vašingtonskog sporazuma – rekao je Dačić za Tanjug.

On je naveo da Kurti želi protjerivanjem Srba sa Kosmeta da riješi i opšte pitanje tzv. Kosova, odnosno da dođe do rješenja koje bi podrazumijevalo međunarodno priznanje. 

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare