Dacia "bocnula" BMW zbog naplaćivanja grijanja sjedišta i ponudila besplatne termofore - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Dacia “bocnula” BMW zbog naplaćivanja grijanja sjedišta i ponudila besplatne termofore

Dacia je u određenim britanskim salonima ponudila besplatne termofore čime je “bocnula” BMW i još neke proizvođače zbog njihove “pretplate na grijanje sjedišta”.

Dacia promoviše termofore pod nazivom “Heated Seat Saviors” kojim ismijava odluku BMW-a i drugih kompanija sa sličnom politikom, koje su odlučile naplaćivati grijanje sjedišta tokom hladnih zimskih dama.

Rumunska kompanija ističe da je poznata po svojim jednostavnim rješenjima kojim se izbjegavaju dodatni troškovi za kupce. Proizvođač pristupačnih automobila ističe da flagship verzije modela Sandero Stepway, Duster i Jagger imaju grijače prednjih sjedišta u standardnoj opremi.

Termofori će biti dostupni u Dacijinim salonima u Brent Crossu (London), Trinity Wayju (Manchester) i Fendrod Wayu (Swansea) 1. i 2. februara do 16 sati. Svaki salon će pokloniti 25 termofora onima koji budu najbrži, bez uslova ikakve kupovine.

“Heated Seat Saviors termofori su šala, ali oni zaista ističu smjer šire industrije koji se odnosi na pretplatu za pristup funkcijama. Tražiti od nekoga da plati dodatno kako bi aktivirao fabrički ugrađenu opremu definitivno nije Dacijin stil”, izjavio je direktor Dacije za Veliku Britaniju Luke Bread.

Direktor Dacije Denis Le Vot je prošle godine rekao da kupci ne bi trebali biti prisiljavani da plaćaju aktivnu sigurnosnu tehnologiju ukoliko je ne žele.

Dacia nudi neke od najpristupačnijih automobila u Evropi, a njen najskuplji modej Jogger Hybrid košta najmanje 23.800 eura u Njemačkoj. Koncept Bigster je najavio dolazak većeg SUV-a sredinom desetljeća, a očekuje se i rast cijene.

Danas objavljeno

Kako je Mask svojom odlukom ugrozio kupce Tesle

Vanja A

Opel slavi 20 godina sjedišta s AGR pečatom odobrenja

Vanja A

Od ponedjeljka u Srbiji TAG uređaji mogu da se kupe i u pošti

Vanja A

Ostavite komentar