11. Decembra 2023.

“Da se časno oprostimo od SP”

Rukometašica Srbije Marija Laništanin rekla je da je cilj ekipe da se u meču protiv Japana na dostojanstven način oprosti od Svetskog prvenstva.

Susret Srbije i Japana zakazan je u ponedeljak sa početkom u 15.30 časova.

Iako bez rezultatskog značaja, sem za finalni poredak, ovaj duel je još jedan test nove generacije srpskih rukometašica.

“Veoma nezgodna ekipa koja je iznenadila mnoge na ovom prvenstvu, počevši od domaćina, ekipe Danske, kao i da su se sve druge ekipe namučile sa njima. Brza igra u napadu i odbrana na koju evropske ekipe nisu navikle što mislim da svima stvara problem. Spremamo se za njih kao i za sve do sada i nadam se da ćemo u utakmicu ući odgovorno, borbeno i da na dostojanstven način završimo ovo prvenstvo”, rekla je Marija Laništanin, 
prenosi sajt Rukometnog saveza Srbije.

Svesne su Srpkinje da im je Japan “dužnik” i žele da poprave utisak iz prijateljske utakmice sa turnira u Španiji pred ovo prvenstvo, kad su devojke iz Azije ubedljivo slavile.

“Na toj utakmici nismo uspele da nadjemo prava rešenja za njihov stil igre. Nametnule su svoju igru i na to nismo adekvatno odgovorile. Poslednja utakmica na Svetskom prvenstvu nosi sa sobom i cilj da se svedu greške na minimum koje su nas koštale boljih rezultata. Primile bismo dosta lakih golova iz svojih grešaka. Japan je ekipa koja bi to takodje mogla da kazni. Zato moramo da budemo fokusirane sve vreme i da završimo ovo prvenstvo sa što boljim utiskom“, istakla je Emilija Lazić, levi bek reprezentacije Srbije

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare