30. Maja 2024.

Da li vjerujete da Dragan Bjelogrlić ima ovoliko godina?

Kada je serija „Bolji život” emitovana 1987. godine, Dragan Bjelogrlić bio je na početku svoje glumačke karijere.

Malo je poznato da je svoju prvu ulogu dobio 1978. godine u filmu „Boško Buha”, gde je tumačio lik Save Jovanovića Sirogojna.

 

Slobodana Bobu Popadića publika je odmah zavolela, a Dragana Bjelogrlića obožava i dan-danas. 

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu upisao je 1984, a diplomirao je 1989. godine. 

Tokom devedesetih ostvario je veliki uspeh glumeći uglavnom u filmovima ratne tematike, kao što su „Crni bombarder”, „Lepa sela lepo gore”, „Rane” i „Nebeska udica”, ali i zahvaljujući mjuziklu „Hajde da se volimo 3”.

Posle 2010. njegovo stvaralaštvo doživljava svojevrsnu renesansu, u kojoj se Bjelogrlić ostvaruje i kao scenarista i reditelj.

Najpoznatiji projekti koje je režirao su sportske istorijske drame „Montevideo, bog te video” i „Montevideo, vidimo se”, a najviše od svih njegova TV misterija „Senke nad Balkanom”, najbolje ocenjena srpska serija na sajtu IMDb, koju Dragan potpisuje kao reditelj, scenarista i glumac.

Zanimljivo je da domaća publika veoma često misli da je Bjela rođen u Barandi, što nije istina. I mnoge zanima koje je godište Dragan Bjelogrlić.

Bjelogrlić je rođen u Opovu 10. oktobra 1963. godine, što znači da Dragan Bjelogrlić, verovali ili ne, ima punih 60 godina. 

Gloria.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare