11. Augusta 2023.

Da li se u Modern Warfare III vraća najkontroverznija misija u istoriji Call of Duty igara?

Prvi video za Call of Duty: Modern Warfare III podstakao je fanove da raspravljaju o potencijalnom povratku kontroverzne misije “No Russian”.

Misija zvana “No Russian” iz originalne igre Call of Duty: Modern Warfare 2 u svoje vreme je bila veoma kontroverzna i može se slobodno reći da industrija video igara u narednih 14 godina nije videla ništa slično tome.

U toj misiji igrač je učestvovao u fiktivnom terorističkom napadu na aerodrom u Rusiji. Iako igra nije prisiljavala igrače na nasilje nad civilima, ova misija je otvorila pitanje da li je nešto tog tipa uopšte potrebno izvoditi u interaktivnom obliku.

Novi Modern Warfare serijal odlučio se na drugačiji načijn prezentovanja poznate priče, pa je poslednja igra nagovestila da će “No Russian” takođe biti deo te priče u budućnosti. Za sada je samo nejasno u kom obliku, a nagađanja su ponovno otvorena nakon što je juče potvrđeno da će glavni antagonista u Modern Warfare III biti ruski terorista Vladimir Makarov.

Naime, u jednom kadru promotivnog videa moguće je uočiti preplašene civile kako beže od nečega. Mnoge je ovo asociralo na kontroverznu misiju, ali je prizor na kraju povezan s Warzone-om. Izgleda da se prizor bežanja civila odvija na stadionu na poznatoj mapi Verdansk, na šta ukazuju grbovi fiktivnog kluba Verdansk Sparks.

Ako ste igrali Warzone onda znate da je Verdansk doživeo bombardovanje i da ga više nema u trenutnom stanju priče Modern Warfarea. Međutim, nije isključeno da Verdansk u MWIII posetimo u obliku prisećanja na prošle događaje, a da upravo u to bude integrisana i sporna misija terorističkog napada.

Za sada su sve to samo nagađanja, a istinu ćemo saznati početkom novembra kad će Call of Duty: Modern Warfare III biti objavljen s novom single-player kampanjom.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare