3. Marta 2024.

Da li konačno stiže Husqvarna Vitpilen 901?

Husqvarna je nedavno na društvenim mrežama objavila tizer video koji će 5. marta biti objavljen u celosti.

U ponedeljak bi mogli da vidimo još jedan tizer, ali i da konačno dobijemo odgovor na pitanje da li nas čeka Vitpilen (kafe rejser) ili Svatpilen (skrembler).

Trenutni video prikazuje trku motocikala na ledu sa gumama koristeći šrafove kao šiljke. Prednji far je zvezda tizera i liči na jedinicu koju ima Norden 901. Još jedan snimak nakratko prikazuje aftermarket prigušivač izduvnog sistea, koji se uzdiže ispod zadnjeg sedišta, a jasno je da se radi o 890 Duke. Postoji snimak prednjeg dela, koji pokazuje WP obrnute viljuške i kočionu čeljust marke Husqvarna. Zadnji kraj izgleda kao Duke, u redu.

Naravno, kako je švedski proizvođač pod okriljem Pierer Grupe, znači da će deliti osnovu 890 Duke modela. To znači LC8c paralelni tvin motor koji razvija 121 KS i 99 Nm. Ostale karakteristike će uglavnom uključivati PASC kvačilo, supermoto ABS, režime vožnje, kontrolu proklizavanja, TFT ekran. Opcioni dodaci mogu biti kvikšifter+, režim vožnje za stazu, kao i KTM MyRide komunikacioni paket.

Ponuda Husqvarne ima nekoliko lepih modela za izbor, ali im nedostaje nejked retro sportski motocikl sa velikim otvorom. Vitpilen 901 bi tu mogao savršeno da se uklopi. Međutim, nema Vitpilena bez Svartpilena. To znači da bi za nekoliko dana mogli da dobijemo zaista lepe vesti. Jedva čekamo.

Motomagazin.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare