17. Augusta 2023.

Da li je Tesla stvarno bolji od Poršea? VIDEO

Veliko interesovanje privukao je zadnji test jednog od najbržih automobila današnjice, a u pitanju je “Tesla Model S Plaid”.

Nema sumnje, radi se o fascinantnoj supersportskoj limuzini sa neverovatnim ubrzanjem, ali i vrhunskom “voznom dinamikom”. To potvrđuju i testovi slalom vožnje na kojima je Tesla postigao jedno od najboljih vremena, ali ipak ne bolje od Poršea.

Tesla je još ubedljiviji bio na testu izbegavanja losa koji je položio sa izvanrednim rezultatom. Zabeležena je ulazna brzina od čak 82 km/h, sredina prolaza od 70 km/h i izlazna brzina od 46 km/h. Ukupno gledano, to je bolji rezultat i od modela “Porsche Taycan GTS”, koji sa voznom dinamikom može da se uspored i sa modelom “Turbo S” varijantom, a samim tim i sa Teslom u “Plaid” varijanti.

Malu senku na rezultat po pitanju poređenju sa “Poršeom” baca činjenica da je Tesla imao uključeno regenerativno kočenje, pa je tpkom manevra došlo do agresivnijeg usporavanja. Tek posle snimanja je primećeno da regenerativno kočenje može da se isključi kada je vozilo u “Track” režimu. Zbog toga je “Porsche” na izlasku iz manevra, uprkos manjoj ulaznoj brzini, zadržao veću brzinu od 51 km/h naspram Teslinih 46 km/h.

Takođe, test koji je sproveo španski portal posvećen automobilizmu, “km77”, Tesla je prilikom testa imao Mišelinove “Pilot Sport 4S” pneumatike, dok je “Taycan GTS” imao “Pirelli P Zero” gume.

Sve u svemu, Tesla Model S je u ovom testu pokazao da je jedan od najboljih automobila koje je testirao taj španski internet portal.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare