30. Marta 2023.

Da li je bezbjedno kupovati auto dijelove putem internet prodavnica?

Takav vid kupovine beleži neprestani rast i to dovodi do pojave sve većeg broja intenet prodavnica. Nekada to nosi određene prednosti, a nekada se može pretvoriti i u noćnu moru svakog potrošača. Da bismo se informisali kako prepoznati kvalietetnu internet prodavnicu posavetovali smo se sa firmom Lefindes auto delovi koja se bavi prodajom putem interneta već više od 15 godina.

Iskustva njihovih kupaca su veoma pozitivna jer dolaze do široke lepeze proizvoda po najboljim cenama.

Kao prvo dobili smo napomenu da je izrada internet prodavnice proces koji je sve dostupniji većem broju ljudi. Cena izrade sajta je veoma niska i nije potrebno ulaganje u robu ili infrastrukturu. Samim tim neki prodavci koriste to na način da predstave svoju firmu u boljem svetlu nego što je ona zaista. Pojavljuju se i individualna lica koja se predstavljaju kao firme i na taj način dovode u zabludu kupce.

Kako proveriti da li je internet prodavnica bezbedna?

Da bismo se zaštitili od sumnjivih prodavaca kojih je sve više na internetu prvo što možete proveriti je da li je firma registrovana za delatnost za koju se reklamira. Postoji ogroman broj individualnih lica koji se predstavljaju kao firma što će Vas vrlo verovatno dovesti u neprijatnu situaciju gde nećete moći ostvariti prava potrošača kao što su račun i garancija.

Firme koje se bave uvozom i prodajom robe duži niz godina vode računa o ponudi koju će prikazati na internetu i tako izbeći situaciju da proizvod ne zadovoljava standarde kvaliteta. Na internetu se sve pamti i svaka loša recenzija može biti negativna reklama za firmu. Kod individualnih lica ili manjih firmi koje posluju po principu kupujem prodajem to nije bitno jer se samo promeni broj telefona i nastavi nesmetano sa radom.

Savetujemo Vam da proverite i kakve su recenzije na samom sajtu ali i na društvenim mrežama kao što su facebook, instagram, twitter. Ozbiljne firme vode računa o svom marketingu i veoma su aktivni na društvenim mrežama gde ostvaruju direktnu komunikaciju sa kupcima.

Dizajn internet prodavnice i njen sadržaj nam takođe dosta govore o samoj firmi. Jedinstvene slike ili takozvani baneri na sajtu nam mogu dosta pomoći da vidimo da li firma ulaže u svoj imidž. Sadržaj na sajtu kod manjih firmi i individualnih se obično zasniva na nekoliko stranica i kontakt telefonima. To nam govori da se bave trgovinom po principu šta tražite oni to nabavljaju. Web sajt kod ozbiljnijih firmi se meri u nekoliko hiljada različitih stranica sa detaljnim opisom proizvoda ili usluga koji se nude.

Postoji još pokazatelja koji Vam mogu dosta pomoći u odabiru prodavca kao što je i dostupnost robe i da li je možete lično preuzeti. Manji prodavci ii individualna lica posluju i prodaju robu od kuće tako da Vam neće dozvoliti da lično preuzmete naručenu robu već isključivo putem kurirskih službi.

Kako izabrati pravi deo?

Kod kupovine auto delova veoma je teško doći do originalnog kataloškog broja samog proizvoda. Potrebno je imati određeno znanje i fabričke programa kako bi pronašli odgovarajući deo. Prilikom izrade web shopa većina prodavaca je postavila polje za pretragu i unosom broja dobićete ponudu brendova i cena.

Ozbiljnije firme uvek imaju na raspolaganju korisnički servis koji Vam može pomoći u odabiru delova. Takođe takve firme i raspolažu sa fabričkim katalozima pa su greške svedene na minimum.

Većina kupaca iz razgovora sa zaposlenima u Lefindesu bira opciju direktog kontakta i odabira delova uz konsultaciju sa operaterima.
Nadamo se da smo Vam otklonili nedoumice oko kupovine na internetu i olakšali da napravite pravi izbora prodavca.

Kupovina na intenetu je nešto što će Vam sigurno olakšati život I način na koji možete doći do daleko veće ponude I samim tim do uštede vremena I novca. Bilo da Vam je potreban set kvačila, amortizeri, delovi za mali servis, nemojte oklevati. Pogledajte naše savete, zavalite se u fotelju I kupujte lako I bezbedno putem inteneta.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare