28. Marta 2023.

Da li Bajdenu treba pregled? Ljudi su poginuli, on priča šale o sladoledu

Naime, on je objasnio da posebno voli ukus čokolade i da je na skup došao samo zato što je čuo da c´e biti sladoleda.

Međutim, Bajden je brzo promenio temu i osvrnuo se na tragičnu pucnjavu koja se dogodila u osnovnoj školi u Nešvilu ranije tog dana, koja je odnela živote šest osoba, uključujuc´i tri učenika i tri člana osoblja.

Bajden je izrazio saučešc´e i istakao važnost zabrane jurišnog oružja, pozivajuc´i Kongres da preduzme akciju.

Nakon ovog “svečanog” trenutka, kako prenosi Sputnjik Internešnal, Bajden se vratio na temu sladoleda i pohvalio “Jeni's Splendid Ice Cream”, izražavajuc´i svoju naklonost njihovom ukusu čokolade.

On je priznao da je sada poznat po dve stvari, sladoledu sa komadic´ima čokolade i Rej-Ban naočarima za sunce, koje su mu bile zabavne.

To je bilo jedino Bajdenovo javno pojavljivanje zakazano za taj dan, kada se desila velika tragedija, što je navelo kritičare da kažu da je neprikladan trenutak da se obrati u veselom tonu.

Uprkos Bajdenovom pokušaju humora, neki kritičari mogu iskoristiti ovaj trenutak da dovedu u pitanje njegove godine i sposobnost za drugi predsednički mandat.

Poslanik Roni Džekson, koji je ranije bio predsednički lekar Donalda Trampa i Baraka Obame, kritikovao je Belu kuc´u što nije otkrila da li je Bajden imao i kognitivni pregled pored svog godišnjeg fizičkog.

Džekson je izrazio zabrinutost zbog predsednikove mentalne oštrine, navodec´i slučajeve u kojima je delovao zbunjeno ili je iznosio lažne tvrdnje.

“Predsednički lekar, Kevin O’Konor, duguje zemlji da odmah pristupi i ustane pred novinare i odgovori na sva teška pitanja”, rekao je Džekson.

“Bic´e upitani: ‘Da li je uradio kognitivni ispit?’ Odgovor c´e biti ne, jer ili nec´e raditi kognitivni ispit, ili c´e ga uraditi i nec´e dozvoliti američkom narodu da sazna kakvi su rezultati”, dodao je on.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare