11. Aprila 2023.

Cvijanović: Predstavnici Srpske mogli bi zamrznuti svoje učešće u organima BiH

Ona je istakla da MIP i dalje zaobilazi institucije RS i Kabinet srpskog člana Predsjedništva i da je ona pokušavala da se uspostavi dogovor, ali bez uspjeha.

Milorad Dodik, predsjednik RS, je rekao da se ponovo pokušava uspostaviti stereotip da je RS kriva za sve i dodao da se i dalje zalaže da stranci ne učestvuju u donošenju odluka.

Rekao je da je ekonomska situacija u RS stabilna.

Dodik je rekao da Zapad traži da RS bespogovorno prati odluke EU kao podanici i da se traži da se uvedu sankcije te je dodao da se ruši unipolarni svijet koji su do sada predvodile SAD.

Rekao je da postoji opoziciona struktura u RS koja pokušava da pobjegne od raskola i da plasira lažne vijesti, te da se opozocija nikad nije izjasnila o nezavisnosti RS i da su najveći protovnici da do toga dođe.

Rekao je da američki ambasador samo traži da nanese štetu Srbima i da ga na to potiču Bošnjaci koji rade u toj ambasadi, te da je Marfijeva politika smrdljiva.

Dodik je rekao da bi trebalo podržati inicijativu Emanuela Makrona, predsjednika Francuske, o tome da EU postane autonomna u odnosu na Ameriku i Kinu, te da bi trebalo da prestane da bude podanik SAD.

Ponovio je da će RS odbiti da uvede sankcije Rusiji iako to od nje zahtijeva EU.

On je rekao da BiH neće ići u NATO, te je ponovio da BiH može da samo sarađuje s tom vojnom organizacijom.

Rekao je da će pokušati da ubijedi Cvijanovićevu da se više ne usvajaju dokumenti o saradnji s NATO i da se obustavi učešće u vojnim vježbama sa svima dok traje rat u Ukrajini. 

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare