5. Septembra 2023.

Čuveni pjevač preminuo u 80. godini: Borio se sa Parkinsonovom bolešću i demencijom

Otpevao je hitove “Dream Weaver” i “Love is Alive”

Geri Rajt, pevač koji je otpevao hitove “Dream Weaver” and “Love is Alive”, preminuo je u 80. godini.

Čestom saradniku Džordža Harisona i pioniru za klavijaturama dijagnostikovana je Parkinsonova bolest pre pet godina, a nešto kasnije i demencija.

Parkinsonova bolest je brzo napredovala prošle godine, a Džastin je rekao da je njegov otac Gari Rajt zbog toga izgubio sposobnost kretanja i govora. Medicinske sestre koje su brinule o pevaču rekle su nedavno njegovoj porodici da on polako gubi bitku. Njegovi najmiliji bili su uz njega u poslednjim trenucima.

Vest je za Gardijan potvrdio njegov sin Dorijan. Njegov drugi sin Džastin rekao je za TMZ da mu je otac umro u ponedeljak kod kuće u Kaliforniji.
Simptomi kantautora su se pogoršali u poslednjih godinu dana i otežali su mu govor ili kretanje, rekao je Džastin.

Rajt je takođe bio kompozitor i producent, a često je sarađivao sa muzičarem Bitlsa, Džordžom Harisonom.

Rođen je u Nju Džersiju 1943. godine, Rajt je imao karijeru kao dete glumac u TV i radio reklamama, a nastupao je na Brodveju u mjuziklu Fani 1954. Pojavio se i u emisiji Eda Salivana.

Nakon što je svirao u srednjoškolskim bendovima, Rajt je odlučio da je muzika „previše nestabilna“ da bi se bavio profesionalno i umesto toga se obučavao da bude lekar u SAD i Zapadnoj Nemačkoj. U Evropi je napustio medicinu za muziku i 1967. postao je zajednički vokal u britanskom bluz rok bendu Spooky Tooth pre nego što je započeo solo karijeru 1970. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare