23. Maja 2024.

Crna Gora protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici; Novi skup danas od 16 časova

Protest je zakazan za danas, sa početkom od 16 časova u Podgorici.

Podsjetimo, na protestu su bili prisutni nosilac liste grupe građana Budva naš grad, Nikola Јovanović, predsjednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, poslanik u Skupštini Crne Gore i član predsjedništva UCG, Vladimir Dobričanin, Milivoje Brković, predsjednik Slobodne Crne Gore, Vladislav Dajković, kao i članovi SCG Boban Radević i Marko Darmanović, predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić i mnogi drugi.

– Podnošenjem prijedloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način je pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti naše trodecenijske borbe. Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović, a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu – rekli su organizatori skupa.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore donela je odluku da glasa za rezoluciju o Srebrenici u UN, predloženu od strane Njemačke i Ruande.

Izvor: in4s.net

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare