12. Augusta 2023.

Čović pričao o otkazima Nedovića i Jokića, pa i o KSS

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović bio je gost u jutarnjem programu na TV Prva.

Tom prilikom govorio je o otkazu koji je selektoru Svetislavu Pešiću uručio košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović.


“KKCZ ni na jednom nivou, ni za jednu reprezentativnu selekciju, pošto vidim svakakve bljuvotine na društvenim mrežama, nikada nije zabranio bilo kome da igra za Srbiju. To je afirmacija za naše igrače, pa tako nismo uticali na odluku Nedovića. Sve je postavljeno da je na dobrovoljnoj bazi. Nedović je procenio, što ima za pravo, da nije pronašao sebe u reprezentaciji. Da li su to relacije sa stručnim štabom, ne znam, ali priznaćete da je reprezentacija u deficitu na mestu plejmejkera. A Nedović to nije. Bolje je da tako odluči, nego da ode nespreman na SP. Bila je geneza velikog broja otkaza, Jokić, Micić, Kalinić… Danas se pominje Topić, ali on bi danas trebalo da se javi reprezetaciji, koliko sam informisan. Videćemo kako će se složiti hemija u ekipi, verujem da mogu da naprave rezultata, ali reprezentacija je evidentno oslabljena, što govori da KSS nije dobro radio svoj posao. Posle EP je trebalo da se napravi analiza, ona ne mora da bude javna, ali je bilo potrebno da se uoče uzroci i da se time pomogne Pešiću, ali i da se napravi dobar odnos sa reprezentivcima”,
 pričao je Čović i dodao:

“Reprezentacija i državni grb bi trebalo da budu svetinja, ali to više nisu. Ima puno propusta. Svaka čast juniorima koji su osvojili zlato, ali tu nema potencijala za seniorske igrače i klubove koji igraju Evroligu”.

Dotakao se i Miloša Teodosića.

“Treba i sada da pomenemo Teodosića. To je bio preuranjen potez i tako se ne rastaje sa kapitenom reprezentacije. Pogledajte Špance. Koliko godina imaju Ljul, Rodriges… Ne moraju da igraju, ali su tu, drže atmosferu i nacionalni tim. Takođe, previše je menadžerisanja u našim klubovima. Pojedini menadžeri ucenjuju da ako ne potpišu za klub, onda neće igrati za reprezentaciju. Neću da otkrivam koji, ali to vrlo pomno pratimo”.

“Klubovi imaju mnogo bolje rezultate nego reprezentacija. Zvezda, a sada i Partizan. Ne možemo da se krijemo iza toga i iza pojedinačnih MVP priznanja Jokića, Micića, Teodosića…”

Nekada je fudbal bio problematičan zbog otkaza, a sada je to postala košarka i zato se izaziva velika prašina.

“Zato što se od košarke puno očekuje. Ko šta očekuje od fudbala? Oni su tu samo da troše pare! Od kada su nam uvedene sportske sankcije, pa kada smo otišli u Atinu 1995. i osvojili, isto je bilo otkaza. Ali smo seli i razgovarali, takođe i u Atlanti kada smo uzeli zlato, sa svima smo pričali. I sa Divcem, Paspaljem, Danilovićem… Svi su bili u otkazima”.

Pohvalio je i superstara Slovenije Luku Dončića, koji se uvek odaziva nacionalnom timu.

“To pokazuje Dončić, ali opet ne mogu da ne razumem Jokića. Imajući u vidu da nisam imao direktnu komunikaciju, pa i neka izjava može da povredi”, istakao je Čović.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare