Cosworth predstavio upravljač za simulacije utrka - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Cosworth predstavio upravljač za simulacije utrka

Kompanija Cosworth je predstavila svoj upravljač CCW MkII Pro Sim, koji je baziran na istom dizajnu i konstrukciji kao i upravljači za prave trkaće automobile.

Cosworth ima bogatu historiju koja podrazumijeva razvoj motora u Formuli 1, gdje je upisao ukupno 176 pobjeda, a danas razvija motore za hiperautomobile Aston Martin Valkyrie i Gordon Murray T.50. Međutim, sada je ušao i u svijet simulacija utrka predstavljanjem CCW Mk II Pro Sim upravljača na sajmu Autosport International u Birminghamu. Upravljač je razvijen u saradnji s belgijskim proizvođačem profesionalne simulacijske opreme, kompanijom SIMTAG.

Cosworth trenutno proizvodi niz upravljača za motosport, tako da je njegov prvi simulacijski upravljač baziran na postojećem modelu CCW MkII. Taj upravljač koristi svaki ORECA 07 LMP2 prototip u World Endurance Championshipu, a prošle godine je korišten za Alpine A480. Također, našao se i u nekoliko bolida u IndyCaru.

Verzija za virtuelne utrke ima istu konstrukciju i raspored dugmadi, što znači da je riječ i upravljaču proizvedenom od karbonskih vlakana koji ima FIA-in certifikat, 10 prekidača s gumenom zaštitom, četiri rotirajuća prekidača s 12 pozicija i dva točkića s 12 pozicija.

Nazad su postavljene lopatice za promjenu stepena prijenosa, kao i sistem za brzo otpuštanje upravljača. Glavni elementi dolaze s iste proizvodne linije.

U sredini upravljača je TFT display, koji je unikatan za Pro Sim verziju.

Demonstracija je obavljena korištenjem Simcube baze, finskog brenda s kojim SIMTAG sarađuje kada konstruiše kompletne simulacijske set-upe za utrke.

Cijena upravljača iznosi 7.900 eura.

Danas objavljeno

Last of Us na PC stigao u sramotnom stanju

Vanja A

Loewe Bild i.48 dr+ test – OLED TV Made in Germany

Vanja A

Steam ukida podršku za Windows 7 i 8, za sve kriv Chrome

Vanja A

Ostavite komentar