28. Februara 2025.

Čorba od karfiola

SASTOJCI:

240 g svijetlih listova praziluka

140 g korijena celera

700 g očišćenog karfiola

2 kašike ulja

2 kašičice soli

200 g kisele pavlake

začini po ukusu

PRIPREMA:

U tavu sipajte ulje da se ugrije, pa dodajte praziluk i kašičicu soli. Pržite desetak minuta uz povremeno miješanje. Operite i očistite karfiol, podijelite ga na cvjetove, a korijen nasjeckajte sitnije. Praziluku dodajte celer i izmiješajte. Zatim dodajte i karfiol, kašičicu soli i prelijte litrom ključale vode. Pustite da ključa na jačoj vatri, a zatim smanjite temperaturu na srednje tihu, poklopite i ostavite da se krčka najviše 15 minuta. Sklonite sa vatre i izblendajte u blenderu ili štapnim mikserom. Vratite na ringlu, dodajte kiselu pavlaku i izmiješajte ručnom mutilicom. Začinite po ukusu.

* Recept preuzet sa stranice “Na tanjiru”.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare