8. Januara 2023.

Čokoladni kolačići prema receptu Kajli Džener

Ovim ukusnim kolačićima potrebno je samo 10 minuta i nekoliko sastojaka.

RODIN ECKENROTH/GETTY IMAGES

Sastojci:

  • 2 ¼ šolje brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašike omekšanog maslaca ili margarina
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 jaja
  • 1 šolja čokoladnih komadića (chocolate chips)

Priprema

U jednoj posudi pomiješaj brašno, sodu bikarbonu, so, a drugoj zdjeli pomiješaj omekšali puter ili margarin, smeđi šećer i ekstrakt vanilije. Nakon što to umiješaš u glatku teksturu, dodaj jaja i miješaj sve u šerpi na laganoj vatri.

Dok to miješaš, polako dodaj smjesu suhih sastojaka brašno, soda bikarbona i so iz prve posude. Ovo stvara lijepo tijesto za kolačiće u koje možeš umiješati i komadiće čokolade. Tajna savršenih kolačića sa komadićima čokolade je da tijesto staviš u frižider na sat vremena, prije pečenja kako bi se ohladila smjesa. Ovaj korak je važan ako želiš više lepršavih kolačića.

Nakon što se ohladilo tijesto, može kašikom ili prstima razdvojiti na 12 pojedinačnih kolačića, a zatim ih staviti na pouljenu tepsiju il na papir za pečenje u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Zatim peci kolačiće u rerni oko 10 minuta ili dok kolačići ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju.PROČITAJ

Izvor: elitedaily.com

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare