Možete li zamisliti fini, kremasti desert od samo dva sastojka bez dodatnog šećera koji se ne peče i gotov je za pet minuta? Zvuči nevjerojatno, ali ovaj čoko-banana desert upravo je takav.
Sve što vam treba su banane i tamna čokolada. Banane se izmiksaju u pire, doda se otopljena čokolada, sve se ulije u kalup obložen folijom i ostavi u hladnjaku da se stisne.
Čokolada se prirodno stvrdnjava, dok je banana zadržava kremastom, pa se dobije glatka mousse tekstura. Smjesu možete uliti i u čaše za još jednostavnije serviranje.
Desert po želji dekorišite kakaom, čokoladom ili kriškama banane. Bez dodatnog šećera, s prirodnom slatkoćom i brzom pripremom, idealan je za sve koji žele nešto fino bez grižnje savjesti.
Sastojci:
200 g čokolade za kuvanje
300 g banana (2 – 3 komada)
Priprema:
Čokoladu izlomite na kockice, stavite u posudu i otopite u mikrovalnoj ili na pari. Ostavite da se malo ohladi.
*Savjet: Koristite tamnu čokoladu sa visokim udjelom kakaa, ali i obična za kuvanje će poslužiti.
Banane ogulite, izvažite 300 g i usitnite štapnim mikserom u glatki pire.
U pire dodajte otopljenu čokoladu i sve zajedno još jednom izmiksajte da dobijete glatku čokoladnu smjesu.
Kalup za hljeb (cca 28×10 cm) obložite prozirnom folijom i ulijte smjesu.
Stavite u frižider na barem nekoliko sati, najbolje preko noći.
Sutradan preokrenite desert na tanjur, skinite foliju, narežite na šnite i ukrasite po želji (ribana čokolada, kriške banane, šlag…), prenosi jabuka.tv.
Nezavisne.com