Sastojci:
Za koru:
- 100 grama margarina
- 150 grama mlevenog keksa
- 2 kašike kakao praha
- šaka mlevenih lešnika, kikirikija ili oraha
Za fil:
- pola kilograma maskarpone sira
- 300 grama čokolade za kuvanje
- 200 grama šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- orašasti plodovi po želji
- topljena čokolada po ukusu
Priprema:
- Pomešajte otopljeni margarin sa mlevenim keksom i mlevenim orašastim plodovima, pa to utisnite u kalup, prethodno obložen pek-papirom.
- Umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag, pa dodajte sir i šećer u prahu i nastavite da mutite. Otopite čokoladu na pari, pa dodajte i nju kad se malo prohladi.
- Pažljivo promešajte, pa prelijte koru od keksa i margarina.
- Pospite seckanim orašastim plodovima i topljenom čokoladom.
- Stavite u frižider da se stegne.