2. Marta 2025.

Čokoladne krem rolnice

Ako ste ljubitelji poslastica, evo jedne jako zanimljive i ukusne.

SASTOJCI

500 g lisnatog tijesta

500 ml mlijeka

3 žumanca

2 pudinga od čokolade

75 g šećera

150 g crne čokolade

100 g mliječne čokolade

125 g maslaca

150 ml slatke pavlake

50 g sjeckanih pečenih pistaća

PRIPREMA

Lisnato tijesto razvaljajte na dva pravougaonika dimenzija 38×26 cm, pa podijelite na trake širine dva centimetra. Kalupe za rolnice premažite sa malo maslaca i zarolajte traku tijesta. Slažite ih u pleh obložen pek-papirom, premažite umućenim žumancetom i pecite u rerni zagrijanoj na 190 stepeni petnaestak minuta. Za krem u malo mlijeka razmutite dva žumanca i puding, a ostatak mlijeka sipajte u šerpu, dodajte šećer, mliječnu čokoladu i 50 g tamne čokolade, pa zagrijavajte do vrenja. Zatim ulijte puding i kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. U ohlađen puding dodajte 75 g maslaca i sjedinite mikserom. Na kraju ručno umiješajte prethodno umućenu slatku pavlaku. Krem pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider. Otopite na pari 100 g čokolade sa 50 g maslaca. Zatim umočite vrh svake rolnice u čokoladu i preko nje pospite sjeckane pistaće. Izvadite krem iz frižidera i napunite svaku rolnicu.

* Recept preuzet sa stranice “Na tanjiru”.

Foto: “Na tanjiru” 

Izvor: Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare