Čokoladna torta je naš današnji prijedlog.
SASTOJCI:
- 100 g maslaca
- 350 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 jaje
- 200 g brašna
- 40 g kakaoa
- 1 praška za pecivo
- 1 kašika kisele pavlake
- 500 ml mlijeka
- 2 pudinga od čokolade
- 150 g crne čokolade
- 800 g milerama
- 300 g bobičastog voća
- 30 g gustina
PRIPREMA:
Viljuškom sjedinite maslac, 100 g šećera i jedan vanilin šećer. Dodajte jaje, brašno, kakao, prašak za pecivo i kiselu pavlaku, pa sve rukom umijesite u kompaktno tijesto. Kalup prečnika 26 cm obložite pek-papirom.
Tijesto razvaljajte oklagijom u krug malo veći od kalupa, pa ga prebacite u kalup i oblikujte uz ivice. Stavite kalup u frižider. Za kremu skuvajte puding u mlijeku sa crnom čokoladom i 200 g šećera.
U vruć puding dodajte mileram i dobro promiješajte da se sjedini. Izvadite iz frižidera kalup sa tijestom, pa sipajte kremu. Pecite u rerni zagrijanoj na 170 stepeni oko sat vremena.
Za voćni preliv u crveno voće dodajte ostatak šećera i vanilin šećer i oko 30 ml vode, pa zagrijavajte dok se ne raspadne. U 70 ml vode razmutite gustin, sipajte u voće i kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Preliv malo prohladite i rasporedite preko pečene i prohlađene torte.
* Recept preuzet sa stranice “Mystic Cakes”.
Foto: “Mystic Cakes”
Izvor: Nezavisne